Sömestrde Kartalkaya, Uludağ Palandöken full

Sömestr tatili başladı. Rezervasyonlarını önceden yaptırmış olanlar yine çok karlı çıkacak. Bu sömestr tatilinde yurtiçinde daha çok kayak yapılan bölgeler tercih edilirken yurtdışında daha çok kültür turizmi tercih edildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sömestrde Kartalkaya, Uludağ Palandöken full

Melih Kocagil

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre bu yılki satışlar da iyi durumda. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "Sömestr satışlarımız gayet iyi durumda geçen seneye nazaran satışlar ortalama toplamda yüzde 15 arttı. Bu yıl sömestrde Kartalkaya, Palandöken, Uludağ tamamen dolu, gelen talepleri Bulgaristan'a yönlendiriyoruz" dedi. Uzak destinasyonlar arasında Arjantin ve Brezilya'nın şu an en çok tercih edilen yerler arasında olduğunu dile getiren Ulusoy "Bir de Ortadoğu ve Latin Amerika ön plana çıkmaya başladı. İran'a uygulanan ambargonun kalkması çok iyi oldu. Bunun faydasını ülkemize gelen İranlı turistlere ilave tursit olarak göreceğiz" ifadelerini kullandı.

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da "Sömestr satışlarımız geçen yıla göre yüzde 30 arttı. Prontotour olarak yüzde 15 büyüme hedefimiz vardı bunu yılın ilk çeyreğinde aştık" diye konuştu. "Turlarımızda neredeyse yüze yakın bir doluluk oranı yakaladık" diyen Onaran, şunları söyledi: "Erken rezervasyonlarda da geçen yıla nazaran yüzde 30 artış var. Satışlar iki seçim arası çok düşmüştü şimdi iyi. 50 günden 100 gün ortalama satışlara çıktık. Sömestr tatili için yurtiçinde Kapadokya'ya çok büyük bir ilgi var. Eskiye oranla Kapadokya'ya 1.5 kat arttı satışlarımız. Antalya'da ilgi gören destinasyonlar arasında. Kıbrıs yüzde 40 oranında artış kaydetti. Yurtdışında ise daha çok kültür turları tercih ediliyor. Kısa turlar olarak Roma, Barselona, Paris ilgi görürken, 3 ya da 4 şehrin birleştirildiği kültür turlarına da yoğun bir ilgi var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber